Onze emigratie naar Curaçao is over:

  • 00Days
  • 00Hours
  • 00Minutes
  • 00Seconds

1 In 2012 besloten wij om buiten Europa te gaan kijken naar een vakantieverblijf. We zaten te twijfelen tussen een rondreis in Amerika met een camper of een lekkere vakantie op Curaçao. En heel verrassend het is Curaçao geworden. Toen wij de eerste ochtend wakker werden was het voor ons duidelijk, hier wilden we nooit meer weg! Nadat we deze vakantie het hele eiland uitvoerig hebben gezien met de auto hadden wij ons vakantie eiland voor de komende tijd gevonden. Nadat we in 2016 voor de derde keer op het eiland waren was het voor ons duidelijk, hier wilden we oud worden. Op dat moment hadden we besloten om dit in 2023 te realiseren want ja we moesten de taal leren, financiën op orde krijgen en zorgen dat we er ook wat te doen hadden. Zoals velen van jullie weten zijn we vanaf 2017 in een soort rollercoaster gekomen doordat er borstkanker werd geconstateerd bij Tamara. Toen het nog een keer terug was gekomen hebben we de knoop doorgehakt en besloten om in 2021 te gaan want ja je leeft maar 1 keer hebben we ervaren.

2 Het besluit nemen om het te gaan doen is 1 maar om daadwerkelijk de stap te zetten daar komt nog best wat bij kijken. Eerst hebben we uitgezocht wat we moesten hebben en waar we rekening mee moesten houden qua financiën en papieren. Vervolgens hebben we een tijdspad uitgezet tot aan 26 juni 2021, de dag de wij 15 jaar getrouwd zijn, de dag dat we definitief naar ons nieuwe thuis vliegen. Als eerste stond op de planning om ons huis op te knappen zodat we deze goed konden verkopen om op die manier een buffer te hebben voor onze nieuwe uitdaging. Op Curaçao zijn veel spullen normaal te koop maar helaas wel tegen hogere kosten. We hebben dus een lijst samengesteld met wat we hier konden kopen om mee te nemen, en het inkopen kon beginnen…. Tot halverwege januari 2021 hebben we met af en toe wat hulp van buitenaf ons huis perfect gemaakt en deze is dan ook verkocht uiteindelijk. Verder hadden we inmiddels gevonden dat wij een Verklaring van Rechtswege moesten aanvragen bij Justitie van Curaçao, dit houdt in dat je een VOG moet hebben, geboortebewijs, trouwakte enzovoorts. Ook was de zoektocht naar een huis in volle gang. Doordat we onze laatste vakanties in Bandabou hebben doorgebracht hebben we een goed beeld gekregen waar we in onze ogen wilden gaan wonen.

3 Inmiddels hebben we onze verklaring van Rechtswege mogen ontvangen vanuit Justitie in Curaçao en dit houdt in dat we welkom zijn om voor onbepaalde tijd op het mooie eiland te mogen komen wonen. Ook hebben we inmiddels duidelijk wanneer we onze inboedel bij de transporteur moeten brengen. Op 8 juni gaan wij de spullen wegbrengen naar de transporteur en vanaf dat moment is het voor ons wachten tot het moment wij zelf op het eiland zijn en de container daar gebracht is 18 dagen later. Hierna moet de container nog vrij gegeven worden maar dan hebben wij eindelijk weer onze eigen spullen. Verder zijn we in huis flink bezig om onze spullen in te pakken, kasten uit elkaar te halen. Want vandaag is het 3 mei en is het besef toch wel echt daar dat we volgende maand onze droom achterna gaan. Ik heb vandaag mijn Linkedin post geplaatst en nu is het voor mij hopen dat ik een andere uitdaging via die weg kan en mag vinden.

4